Vijf sterren reviews

Iedere website wil graag zo veel mogelijk goede recensies hebben. Goede recensies betekend meer consumenten vertrouwen wat leidt tot meer aankopen wat leidt tot meer winst. De klant heeft daarbij een belangrijke troef in handen: de recensies. Of toch niet..?

Het viel ons op dat kleinere internet bedrijven snel een database van zeer veel recensies opbouwen. En dat is vrij gek als je er vanuit gaat dat een kleinere website niet heel veel klanten heeft en vooral dat van die klanten de animo om een recensie te plaatsen niet erg groot is.

Wat navraag over dit onderwerp heeft interessante bevindingen opgeleverd. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • sommige (buitenlandse) bedrijven recensies verkopen?
  • zeer veel positieve recensies echte, soms minder goede recensies, naar de achtergrond duwen?
  • sommige recensie software bedrijven slechte recensies “in quarantaine” zetten tot de klacht is opgelost dus dat die recensies niet zichtbaar zijn?

Kortom: het is (helaas) nog niet zo simpel. Als consument heeft u daar natuurlijk niet veel aan. Hierbij wat tips om toch een goede keuze of vergelijking te maken

  • kleinere sites hebben niet zoveel reviews, hebben ze duizenden reviews dan kan het zijn dat ze niet allemaal echt zijn
  • Google zelf eens de naam van de recensie software leverancier, soms krijgt deze zelf zeer slechte reviews (!)
  • vaar niet blind op recensies maar test zelf de webshop, neem eens contact op bijvoorbeeld met de klantenservice
  • betaal met Paypal. Paypal biedt kopers bescherming zodat u ten alle tijden verzekerd bent van levering.

Wij zijn er nog niet uit. Daarom werken we nu nog niet met een vast beoordelingsbedrijf maar mocht je dit toch missen meldt het ons dan.

Wij zijn benieuwd of jullie de recensie mogelijkheid terug willen zien op onze site!